Kérdése van? info@metime24.hu

Visszaporszívózás. Hoovering. Ez egy jól bevált és megbízható módszer a forrásunk visszaszerzésére és az áldozatok ellenőrzésére. Lehet jó és rosszindulatú is a hoover, de mindenképp a repertoárunk részét képezi. Gyakran annak az összehangolt cselekvési láncnak egy eleme, amelynek az a célja, hogy megtörjük az áldozat védekezését, majd visszahúzzuk őt, hogy újra kontrollálni tudjuk.

Néha csak azért indítunk újra a kapcsolatot, hogy további sérüléseket okozzunk az áldozatnak és, hogy negatív forráshoz juthassunk általa.Olykor pedig konkrét forgatókönyvet dolgozunk ki, és más embereket is felhasználunk arra, hogy közvetett módon teremtsük meg a hooveringet, azaz  kitervelünk egy hatékony módszert a kapcsolat létrehozására, majd bevetjük magunkat a visszahódításra. Ahhoz, hogy az akciónk hatékony legyen, két részből kell összeállnia: 

1. Az érintkezési módszer kiválasztása
2. A reakciót (pozitív vagy negatív) tartalmazó módszer kitalálása

Előfordulhat, hogy egy kellemes forgatókönyvet dolgoztunk ki, amely arra késztetné az áldozatot, hogy jöjjön vissza hozzánk, szimpátia alapú, pozitív forrással, de ha nem tudunk kapcsolatba lépni vele, akkor ezt elhagyjuk, mert értelmetlennek látjuk. Éppen ezért gyakran úgy tűnik, hogy felhagytunk a visszahódítás szándékával, pedig mindössze annyi van, hogy nehezítettek a körülmények, ezért várunk a megfelelő pillanatra, hogy kapcsolatba lépjünk az áldozattal, hogy el tudjuk érni majd a kívánt reakciót. Természetesen tudatában vagyunk annak is, hogy ha az áldozat hagyott el minket, ha elmenekült, és nem lépett velünk kapcsolatba (no contactban van), és az ellenállása továbbra is szilárd, akkor az egy riasztó jel nekünk és igencsak óvatosak vagyunk azzal kapcsolatban, amit csinálunk. Néha maga a hoover és a mágneses személyiségünk puszta ereje elégséges ahhoz, hogy legyőzzük ezeket az ellenállásokat, de lehet olyan is, hogy ez időbe telhet, és különösen sok energiát igényel, és köztudott, hogy nem szeretjük feleslegesen pazarolni az energiánkat. 

Van egy különleges eszközünk is, amit adu kártyának hívok, ami mindig egy jóindulatú hoover, és arra alapszik, hogy tudatosan végig gondoltuk, hogy tenni fogunk valamit a helyzet megváltoztatásáért, és ezután meg is tesszük az első lépést.
Ha a körülmények lehetővé teszik, megoldjuk, hogy a közeledbe kerüljünk valahogy, megláss minket, hogy az eszedbe jussunk. Ez megtörténhet valaki máson keresztül is. Lehet, hogy elmegyünk azokra a múltbéli helyekre, amiket ismertünk, ahol korábban éltél vagy dolgoztál, vagy ahol jelenleg is tartózkodsz. Nem szólunk hozzád semmit, nem is nézünk arrafelé, ahol tudjuk, hogy figyelhetsz minket. Csak annyit akarunk elérni, hogy megtudd, hogy a közeledben vagyunk, de nem teszünk semmi mást.

Mindig is vártad, hogy kapcsolatba lépjünk veled. Amikor először újra megjelenünk, feltűnünk a helyszínen vagy híreket kapsz arról, hogy közel voltunk hozzád, akkor megint fel fogod építeni a védőbástyádat, és várod az újabb megközelítést, de ha ez nem történik meg, akkor meglepődsz és össze fogsz zavarodni. Vajon miért nem próbált meg kapcsolatba lépni velem? 

Elment az ablakom előtt, de még csak nem is nézett rám! Elhaladt az irodám előtt, de úgy viselkedett, mintha észre sem vett volna? Talán már nem is érdeklem őt? Miért van ez az egész, miért csinálja ezt? 

Az áldozat sértve érzi magát, hogy visszatértünk a városba, vagy az otthona, munkahelye közelében járunk, és még csak rá sem néztünk. Kíváncsi arra, hogy vajon mi lehet a baj, és a szokásos módon kérdezgeti is saját magát. És ez az a pont, – amikor már megmutattuk magunkat, de nem csináltunk semmit, – hogy megdöbben, megkönnyebbül és végül a védekezése is lehull. Megkérdezi majd magától, hogy vajon továbbléptünk-e, talán már nem is érdekeljük őt, és bár tehetetlennek érzi magát, szeretné tudni, hogy mi is történt. A kíváncsisága erősebb és megdöbben a történteken, és szeretné mindenáron megtudni, hogy miért nem fordultunk oda hozzá. 

,,Tényleg az a helyzet, hogy már nem érdeklem? Ez valóban igaz?” –  És mindenáron tudni szeretné a választ. Az egyik része azt akarja, hogy megerősítse, hogy vége, de a másik része viszont meg akarja tudni, hogy miért nem volt elég jó ahhoz, hogy ismét közeledjünk felé. A szavak eljutnak hozzá egy harmadik féltől, akivel beszélgettünk, de nem, nem beszéltünk róla, sőt nem is kérdeztünk róla. Ez persze fáj neki, bár tudja, hogy nem kellene törődnie vele, de akkor is bántja őt. 

Igaz, vannak olyan áldozatok is, akik nem reagálnak erre a módszerre sem, de ők kisebbségben vannak. Az a vágyuk ugyanis, hogy valamiféle megértést találjanak arra, hogy mi is történt, vagy valamiféle válaszokat keresnek még a lezáráshoz, és, hogy erre ez egy remek lehetőségnek tűnik, az mindig felmerül. Az is tény, hogy mivel jól látszottunk, így ismét felkeltettük az érdeklődésedét, azzal újjáélesztettük a kezdeti csábítás gondolatait és érzéseit, de összességében azt szeretné tudni, hogy miért úszik oda a cápa, ahol nem is akar vadászni? Tudjuk, hogy ezek a gondolatok át fognak menni a fején. Tudjuk, hogy látott minket. Tudjuk, hogy csalódott volt, amikor egy ismerős gyermek, rokon, vagy szomszéd, esetleg munkatárs azt mondta neki, hogy beszélt velünk, de ő nem került szóba. Már ezzel elkezdett forrást adni nekünk, és mi elégedettek vagyunk, és alig várjuk, hogy megízlelhessük a hoover-forrást, az értékes visszahódítási üzemanyagot. A hoover-forrás mindig élvezetes, akár megkönnyebbülésből, örömből, szeretetből vagy idegességből is áll, mindig feljogosít és feltölt minket, de akkor különösen értékes, ha újra befolyást gyakorolhatunk felette. Az ellenállás csökkenésével, amikor úgy gondolja, hogy manipuláltuk ismét, úgy dönt, hogy meg akarja tudni, miért is jönnénk vissza, miért csinálnánk vissza ezt az egészet, és főleg azt szeretné megtudni, hogy miért is nem léptünk kapcsolatba vele. 

A kísértés végül túl nagy a számára, és arra gondol, hogy egy SMS vagy egy telefonhívás végülis úgysem okozhat túl nagy kárt neki… Aztán, ahogy a neve vagy az üzenete megjelenik a telefonunk képernyőjén, vagy meghalljuk a hangját, az újabb forrásokat biztosít a számunkra. Létrehozta a kapcsolódást, megnyitotta magát, megadta nekünk a szükséges reakciót, tehát ez a kivárásos játék ismét csak sikeresnek bizonyult. Most már révbe érhetünk és befejezhetjük a hooveringet. 

Barbara Youtube csatornája itt elérhető! 

Facebook oldal.

október 19, 2020

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top