Barion Pixel
Kérdése van? info@metime24.hu

Tudatosság, pozitív gondolatok, kapcsolatok, mindfulness, meditációk, ezek a szavak jellemzik Gálik Klára munkásságát. Klára stressz detox és légzéstréner, mindfulness és meditációs tanár, aki a tanulmányai nagyobb részét külföldön végezte, évente jár Indiába mélyíteni a tudását, ahol Tony Robbins személyes mentoraitól tanul. Hisz abban, hogy a boldog és sikeres élet létrehozható és a saját tapasztalatait átadva segít az embereknek, hogy felfedezzék a saját útjukat és azon magabiztosan, örömtelien sétáljanak a céljaik felé.

Kérlek, meséld el, mi indított el a spirituális úton, hogy mindig tudsz mosolyogni a világra?

A spiritualitás, önmagam és a világ felfedezése mindig is foglalkoztatott, de a legnagyobb lökést az hozta meg számomra, amikor a sikeres ügyfélszolgálati karrierem csúcsán mindenem megvolt külsőleg a boldogsághoz, de nem hogy boldogságot nem éreztem, hanem azt kérdeztem mindennap magamtól: “Mi értelme az életemnek?” Napi 12 órát dolgoztam, szorongtam, belső rettegésben éltem, pedig külsőleg minden adott volt ahhoz, hogy boldog legyek. Akkor döbbentem rá, hogy a boldogságot nem a külső dolgokban kell keresni, hanem önmagunkban. Elindultam hát egy belső utazáson, ami nem volt mindig fájdalommentes, de megtanított arra, hogy bármilyen külső körülmények között lehetséges boldognak lenni. Ez a mantrám, így igyekszem minden nehéz helyzetben a belső békémet megtalálni, és így a külvilágban is gyorsabban megoldódnak a problémák. Ezért mosolygok mindig, úgy valahogy könnyebb minden.

Milyen szakaszai vannak a spirituális útkeresésnek? Te hol tartasz most?

A spirituális útkeresés első mérföldköve az, amikor felismerjük, valami nincs rendben, és eldöntjük, változtatni szeretnénk. Az első lépés tehát LÁTNI, hogy mi az igazság. Látni, hogy meg vagyok ragadva, hogy szenvedek. Ha meg van a szándék a változásra, akkor a módszer is hamarosan követni fogja, ez velem is így történt. A spirituális önismereti útnak soha nincs vége. Több mint tizenöt éve járom ezt az utat és még mindig minden nap dolgozom magamon, tudatosan teszek azért, hogy jól érezzem magam, és ha felbukkan egy nehéz helyzet, akár kívül, akár bennem, azonnal tudom, mihez nyúljak, merre induljak. Ez egy örökké tartó folyamat, de ha az ember egy olyan módszert választ, ahol megtanítják neki, hogyan oldja fel a nehezebb helyzeteket, arra önállóan is képes lehet. Ettől függetlenül az élethosszig tartó tanulásban hiszek, így a mai napig tanulok én is a legnagyobb spirituális vezetőktől.

A te spirituális életed, hogyan változtatta meg a körülötted lévők életét?

Az Anyukám mindig azt mondta, nagyon rossz kislány voltam gyermekkoromban. Most már tudom, hogy a sok gyerekkori trauma, ami nem tudott feloldódni, milyen negatív  hatással volt rám és a családomra. Nehezen jöttünk ki egymással, sőt mondhatom, egyáltalán nem volt jó kapcsolatunk. Ez volt az első, amin elkezdtem dolgozni, amikor ráleltem arra az ösvényre, amin ma is megyek. 10 év után egy csodálatos, szeretetteljes, bensőséges kapcsolat fűz az Anyukámhoz. Már nem vagyok az a rossz kislány, mint régen, sőt a családom nagyon büszke rám azért, amit csinálok és aki lett belőlem. A legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy egy sikeres és támogató családi közösségben élünk, amelyben mindenki jól érzi magát.

Mesélj nekünk a közösségről, amit létrehoztál? Milyen programokat szervezel nekik?

Mára már több mint 2500 embernek segítettek a programjaim. Egy olyan közösséget szerettem volna létrehozni, ahol az emberek megismerhetik magukat, egymást, és segíthetik egymást a világ minden tájáról. Egységben Élni a közösségünk neve, mert az ember célja tulajdonképpen ez, hogy egységben éljen önmagával, másokkal, az egész világgal. A programok, amiket tartok, nem hagyományos meditációs események, hanem olyan speciális folyamatok, amiket Indiában tanultam és amik képesek átprogramozni a tudatalattinkat azáltal, hogy feloldjuk azokat az érzelmi traumákat, negatív hitrendszereket, negatív mentális programokat, amik korlátoznak és gátolnak bennünket a terveink, céljaink és a boldog életünk megteremtésében.

Ezt az utat tudatosan választjuk, vagy valamilyen esemény kell, hogy történjen velünk, ami miatt elindulunk?

Általában egy krízishelyzet kell ahhoz, hogy az ember ráébredjen arra, valami nem jó. Ez lehet egy egészségügyi krízis, egy párkapcsolati-, vagy családi krízis, és pénzügyi-, karrier problémák, stb. Engem is ezek közül az egyik indított el az önismereti úton, mert zsigerből tudtam és éreztem, mélyebben gyökerezik a problémám attól, mint amit a külvilágban képes vagyok tenni a megoldásért. Sokszor azt gondoljuk, ha a külvilágban megváltoztatunk dolgokat, embereket, helyeket, stb., akkor a probléma megszűnik. Viszont, ha a probléma a tudatalatti programokból jön, ami az életünk 95%-át irányítja, azokat aligha lehet hosszú távon az 5%-ot kitevő tudatos cselekedeteinkkel megoldani. Ilyenkor el kell kezdődni egy mély belső munkának, ami transzformatív erejű, és akkor megtaláljuk minden problémára a megoldást.

Eddigi életed során mi volt a legnehezebb helyzet vagy időszak, amiben részed volt, és hogyan tudtál rajta túl lenni, mi segített?

Egyértelműen a testvérem elvesztése volt a legnehezebb helyzet az eddigi életem során, amivel szembe kellett néznem. Nagyon korán hagyott itt minket, és sajnos nem volt szenvedésmentes az utolsó pár hónapja. Azt gondolom, Isten mindig annyit ad nekünk amennyit  elbírunk. Bár akkor nem gondoltam, hogy ezen valaha is túl tudom tenni magam, addigra már évek óta jártam az önismereti utamon, így volt tudásom és eszköztáram ahhoz, hogy kezelni tudjam a bennem lévő fájdalmat. Az élet úgy hozta – bár én a mai napig úgy gondolom, ez az isteni terv része volt -, hogy amikor a bátyám elment, akkor már megvolt a repülőjegyem Indiába egy 32 napos elvonulásra. Összetörten ültem fel a repülőre és egy csodálatos belső gyógyuláson mentem keresztül, aminek köszönhetően egy új ember tért haza. Nem csak szeretettel megbocsátottam és elengedtem a történteket, hanem felismertem, mi az igazi szeretet. Azóta igyekszem úgy élni az életem, hogy nem veszekszem, nem vitázom, nem vagyok hajlandó ilyen felesleges dolgokra pazarolni az energiám, mert az élet rövid, nem tudjuk meddig tart, azt a kis időt pedig inkább töltsük szeretetben azokkal az emberekkel, akik közel állnak hozzánk. Hiszem, hogy a szeretet a válasz minden problémára.

Mi inspirált arra, hogy a minőségi kapcsolatokról taníts az embereknek?

Alapvetően a saját életem. Hiszen szorgalmasan mindent elértem a külvilágban, de belsőleg nem éreztem magam boldognak egyáltalán. Amikor először elmentem Indiába, akkor döbbentettek rá arra, hogy a kapcsolatokban lévő sérelmek, fájdalom és meg nem bocsátás az életünk egészére negatív hatással van. Először a saját házam táján kezdtem el rendbe tenni a dolgokat, és amikor láttam és éreztem, hogy ez működik, akkor úgy döntöttem, erről minden embernek tudnia kell. El is készítettem még 2012-ben a Kapcsolatok programsorozatot, ami egy mély folyamatokat tartalmazó belső utazás, amely során óriási transzformáció történik az ember életében. Sok ezer ember élete a példa arra, hogy amikor a kapcsolatainkat, illetve a kapcsolatainkhoz kapcsolódó érzéseinket meggyógyítjuk önmagunkban, akkor fel tudjuk fedezni az életünk igazi értelmét és megtapasztalhatjuk a tartós belső boldogságot, amire mindannyian vágyunk.

Miről szól és kiknek ajánlod a Kapcsolatok programsorozatot?

A Kapcsolatok Programsorozat, ahogy a neve is mutatja, a legfontosabb kapcsolatokról szól. A szüleinkkel, párunkkal, önmagunkkal, gyermekünkkel, testünkkel, bőséggel való kapcsolaton keresztül gyógyítjuk a szívünket, feloldjuk a felgyülemlett és a generációkon keresztül összegyűlt stresszt, ezáltal áttranszformáljuk a belső állapotunkat, emelve a tudatosságunkat, ami az egész életünkre pozitív hatással lesz. A legutóbbi programsorozat eredményei is magukért beszélnek, tisztán megmutatja a statisztika, hogy a belső munka nagyon hamar meghozza a gyümölcsét. A programsorozat hatására jelentősen csökken a szorongás, az elégedetlenség, a reménytelenség, a harag, sőt még az álmatlanság is. Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, hogy családtagok békültek ki 20-30 év haragoskodás után, egyesültek széthullott családok, meggyógyultak generáción átívelő ismétlődések, betegségek, és van aki a nagy Ő-t is megtalálta, vagy épp álmai munkáját. Teljesen mindegy mi az egyén vágya, ha feloldódnak az akadályok, megkapja, amit szeretne.

Említetted a tudatosságot…Mit jelent számodra a tudatos életmód?

A tudatos életmód számomra azt jelenti, hogy tudatosan figyelek a belső és a külső egyensúlyra az életben. Kétféle gondolkodás létezik, az egyik fajta az, amikor csak a külső sikereket hajszoljuk, csak azért teszünk erőfeszítéseket, hogy a külső világban érjünk el eredményeket, a másik fajta meg pont az ellenkezője, amikor csak a spirituális fejlődésre figyelünk és nem foglalkozunk hétköznapi, földi, anyagi dolgokkal. Nálam mindkettő fontos, és talán ez a titka a boldogságomnak.

Van egy kedves barátnőm, akit több mint tíz éve ismerek. Mindig azt mondja nekem, én vagyok az élő példa arra, hogy a tudatossággal mindent el lehet érni. Kitartó vagyok, de ugyanakkor nagyon tudatos. Tudatosan válogatom meg azt, hogy mivel és kivel töltöm az időm, hogyan osztom be a napomat, mit és mikor mozgok és eszem. Számomra mindennek oka van és mindig vannak újabb célok, amiket kitűzök magam elé. Pár évvel ezelőtt létrehoztam a Tudatos Tervezőt, ami egy olyan naptár, amibe nem csak a napi feladatokat írjuk, hanem pontosan megtervezzük a beteljesült életünket, figyelve arra, hogy a külső-belső egyensúlyt is megteremtsük. Számomra ez a tudatos életmód.

Hogyan tudod a mindennapokban alkalmazni ezt a szemléletet?

A Tudatos Tervezővel könnyedén. Azért is hoztam létre, mert észrevettem magamon, hogy sokszor nehezen találom az egyensúlyt munka és magánélet, vagy épp más fontos életterületek között. Aztán ránéztem őszintén az összes életterületemre és megállapítottam, melyikre kell a közeljövőben kiemelten fókuszálni, és ez alapján összeállítottam egy negyedéves tervet. A Tudatos Tervező segítségével minden hónapban felülvizsgálom az életterületeket, és eszerint tervezem meg a következő heteket. Minden életterületünk ugyanolyan fontos, így ki lehet javítani, ha úgy érezzük, kicsit elvesztettük a fókuszt. Minden nap használom a Tudatos Tervezőt, mindenhova viszem magammal, és mindig tudom, mi a következő lépés, és közben még kiegyensúlyozottnak és boldognak is érzem magam. Szerintem sokan küzdenek hasonló problémákkal, ezért elérhetővé tettem mindenki számára a Tudatos Tervezőt, hogy segítséget nyújtson az egyensúly kialakításában az életükben. Annyi felé kell megfelelnünk, hogy nagyon könnyen kibillenhetünk az egyensúlyból, de a Tudatos Tervezővel mindig a saját kezünkben tartjuk az irányítást, és még boldogok is vagyunk közben. Az én véleményem szerint mindannyian erre vágyunk, nem igaz?

Nagyon termékeny vagy, nem olyan rég létrehoztál egy meditációs albumot is. Beszélnél erről? Miért álmodtad meg a Mindfulness Meditációk Mindennapra albumot? Kiknek ajánlod?

Már régebb óta foglalkoztatott a gondolat, hogy néhány meditációt fel kellene vennem, mert láttam és éreztem az embereken, hogy a programok közötti időszakban is szeretnének fejlődni, és fenntartani azt a pozitív belső állapotot, amit a programokon elértek. Ezek a meditációs gyakorlatok segítenek abban, hogy a mindennapokban is könnyen visszatérjünk az egyensúlyunkhoz. A járványhelyzet és a karantén miatt úgy éreztem, hogy most jött el az idő arra, hogy elkészítsem azt, amire az embereknek szüksége van. Így már bárki számára elérhető a teljes album, aki egyensúlyra vágyik, 15 meditációt tartalmaz minden élethelyzetre. Több kis programból áll, mint például a Tudatos Teremtés Program arra, hogy megteremtsük azt, amit szeretnénk, a Stresszmentes Mindennapok Program, hogy feloldjuk a mindennapi stresszt, félelmet, szorongást vagy épp a pánikot, a Nyugodt Éjszakák Program, ami kifejezetten a nyugodt és pihentető alvást segíti elő, illetve a Tudatos Mindennapok, ahol reggeli és esti feladatok vannak, valamint megtalálható benne Relaxáció Gyerekeknek és Megerősítések is egészségre és bőségre. Mindenkinek ajánlom, akik szeretne egy teljes, nyugodt és békés életet élni, még ebben a nehezebb helyzetben is. Én is gyakorlom ezeket a meditációkat minden egyes nap, és nekem ezek segítettek a veszélyhelyzetben, hogy feloldva a stresszt felébresszem a kreativitást, és létrehozzak új kurzusokat és meditációkat.

Melyek a kedvenc meditációd, és mikor szeretsz leginkább meditálni?

Mindegyiket nagyon szeretem, de számomra a legkedvesebb a Pozitív Rezgés Meditáció, amit a Tudatos Teremtés program tartalmaz. Ennek a meditációnak az a célja, hogy pozitív energiára és érzésekre programozzuk magunkat. Reggel ébredés után, este lefekvés előtt szeretek meditálni, de van, hogy napközben is beiktatok egy-egy gyakorlatot, ha szükségét érzem. A tudatos tervezés mellett a napi rutinok is nagyon fontosak, számomra a reggeli és az esti meditáció a reggeli és az esti rutin része. A meditáció reggel feltölt, este ellazít, és az okosórám is bizonyítja, hogy az alvásom is javul tőle.

Mit üzensz azoknak, akik csak most gondolkodnak az önismereti úton?

Először is azt üzenem, hogy legyenek nagyon büszkék magukra, amiért felismerték, hogy változtatni szeretnének és döntöttek. Másodszor pedig, hogy soha ne adják fel! Ez az út kezdetben egy óriási hullámvasút, ami eltántoríthatja az embereket a folytatástól. Ahogy nekem is jöttek nehéz és mély pillanatok, bizonyára másnak is fognak, de ha kitartunk az utunk mellett és tudatosan teszünk apró lépéseket azért, hogy belül békések, a külvilágban  eredményesek legyünk, akkor idővel elérjük azt a változást, amit szeretnénk. Szóval kitartás, menni fog, meg tudjátok csinálni!

Tudj meg többet Kláriról ezen a linken
Kapcsolatok Programsorozat 
Tudatos Tervező 
Mindfulness Meditációk Mindennapra 

szeptember 16, 2020

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top