Barion Pixel
Kérdése van? info@metime24.hu

Örökké – mondják a szerelmesek, csak nézik egymást a holdfényben, és nem is gondolnak arra, hogy ezt a szót millióan kimondták már szkeptikusok, és megingathatatlan szerelemhívők egyaránt, holdfényben, napfényben, tengerparti homokban, és hulló csillagokat figyelve. Mégsem csépelték el a szót, ennek a szónak az égvilágon semmi nem árt, sérthetetlen, törhetetlen, mindig újjászületik, és új értelmet nyer. Akárhányszor kiejtjük az örökké szót, hiszünk benne, talán ettől nem hervad el soha, és virágzik olyan töretlenül.

Mármint a szó. Az örökké tartó párkapcsolati boldogságért azonban sajnos meg kell emelni a fenekünket, vagyis dolgozni kell érte, pont úgy, mint a feszes popsiért, és a narancsbőr mentes combokért. A párkapcsolati harmóniáért tett erőfeszítés nem kardioedzés, hanem egészen kellemes is tud lenni, csupán kreativitás és kis odafigyelés szükségeltetik hozzá. A hosszú ideje monogámiában élők jól tudják, milyen kevésen múlik, hogy egy fedél alatt élő, közös ágyban alvó emberek két különálló szigetre sodródjanak egymástól, és a napi kommunikáció költői kérdésekben merüljön ki, mert a választ már nincs is kedvük megvárni.

A rutin, az ismétlődő cselekvések biztonságot és kiszámíthatóságot adnak, egy bejáratott, jól ismert komfortzónát. A múló évek azonban kényelmetlen, szűk, unalmas szerelemketreccé alakíthatják az egykori biztonságos, szenvedélytől izzó szerelemvárat. Odalett az elválaszthatatlan szimbiózis, két ember két úton jár, nem is igénylik már az intimitást. Ne történjen így! Akár létezik örökké, akár nem, tartósíthatjuk a szerelmet és a szenvedélyt, ha néhány apró dologra árgus szemmel figyelünk.

Ilyen például az esti rutin, ami egyáltalán nem mindegy, hogyan történik a hétköznapokban. Történik még valami egyáltalán? Vagy a mókás kedvet lelombozza a tv előtt rendszeresen, öntudatlan REM fázisban horkoló férfi? Aki netán bevonszolja mosdatlan testét a hálószobába és ott merül további mélyaltatásba? Vagy a nő, aki a konyhába bezárkózva pótcselekszik, és a szerelmes összebújást egyszemélyes sütés-főzésre cseréli, vajon jó úton halad? Ez a néhány egyszerű tipp segíthet visszacsempészni a romantikát a hétköznapokba. Nincs bennük trükk, varázslat, tündérpor, vagy hókuszpókusz, küldjük mindenkinek, aki szereti a párját, és még jelent számára valamit a párkapcsolati boldogság.

Egy időben lefeküdni

Nem sikerül mindig megvalósítani, könnyen megeshet, hogy elcsúszik a napirend, de törekedni kell rá. Összebújni, együtt lecsendesülni a nap végén, nincs ennél megnyugtatóbb rutin. Netán kézen fogva beandalogni a hálószobába, majd felgyújtani a lepedőt, nos, ez azonnal sarokba rúgja a monotonitást.

Nincs elektronikus kütyü

A hálószoba szentély, amit azzal a szeretett emberrel osztasz meg, akit társadul választottál. Tedd le a telefont, kapcsold ki a laptopot, fejezd be a munkát, a nap lezárult. Tedd félre a virtuális kapcsolattartást, és ne pörgesd tovább a hírfolyamot, nem maradsz ki semmiből. Az elektronikus ketyerék megzavarják alvásunk REM fázisát, és velük csupán imitáljuk emberi kapcsolatainkat, hiszen egymás mellett, karnyújtásnyira ülünk, mégis fényévnyi távolságra. Mert mindketten a saját kis világunkban leledzünk. Ne csupán az ágy legyen közös, hanem a párna is.

Az előjáték egész napon át tart

Üzenetek a borotválkozó tükrön, egy üveg bor, kedvenc csoki, apró figyelmességek, szerelmes telefonhívás, „rád gondolok, várlak” sms, ezek mind apró, de felbecsülhetetlen fontosságú mozaikdarabkái az óriás örökké feliratnak.

Érintsd meg máshol, máshogyan

Egy finom masszázs a kulcs egy tökéletes estéhez. A kölcsönös kényeztetés ellazít, bőr a bőrhöz ér, pattognak a szikrák, szilárdul a kötődés. A környezetváltozás az egyhangúság első számú ellenszere, hosszabb ideje együtt élő pároknak kötelező elutazni, időnként máshol álomra hajtani fejüket, de előtte mindenféle sikamlós dolgot, őrültséget kipróbálni együtt.

Zárd le a napot, jó éjt csókkal. Mindig.

A csók a fizikai és érzelmi intimitás legbensőségesebb kifejezésmódja. Vannak, akik nem szeretnek szorosan összebújva aludni, de a jó éjt csók a legegyszerűbb módja a szerelem, és összetartozás kifejezésének. Sajnos a csók tűnik el leghamarabb, amikor egy kapcsolat zabolátlan szenvedélye lecsendesül, megszelídül. Ne engedjük, tartsuk meg a szenvedély szikráját, ne hagyjuk veszni a csókot.

június 16, 2020

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top