Kérdése van? info@metime24.hu

Soha nem szabad azt gondolni, hogy az önmagunkra szánt idő önző dolog. Nagyon fontos a testi-lelki egészségünk megőrzése céljából, illetve, hogy feltöltődjünk, kikapcsoljunk, és jobban tudjunk koncentrálni az előttünk álló feladatokra.

Az önmagunkra fordított idő az, amikor olyat csinálunk, amitől boldogok vagyunk, amiben örömünket leljük, ami feltölt minket. Az a fontos, hogy ilyenkor tényleg magunkért tegyünk, ne másokért, és a munkát is hanyagoljuk egy picit. 

Mert sajnos be kell látnunk, hogy rohanó világban élünk. Ezért van az, hogy egyre több időt töltünk munkával. Szeretnénk a családtagjaink, barátaink kedvében járni, boldognak látni őket. Ami teljesen normális, viszont egy idő után mi már nem tudjuk magunkat teljesen jól érezni, fáradtak, kedvtelenek leszünk, hangulatingadozásaink lehetnek. A nőkre pedig még nagyobb nyomás nehezedik, hiszen helyt kell állni a munkahelyen, otthon feleségként, és anyaként, és barátként. 

Azonban, ha úgy alakul, hogy jut egy kis szabadidőnk magunkra, amikor végre csak pihenhetünk, önmagunk gondolataiba mélyedhetünk, akkor azt vesszük észre, hogy ez nekünk nem annyira komfortos, akármennyire is szeretnénk, mert sajnos elszoktunk attól az érzéstől, gondolattól, hogy élvezzük az életet. Pedig mindenkinél megvan az az igény, hogy néha egyedül legyen, és önmagát fejlessze. 

Nyilván mindenki más. Mindenkinek mást jelent az énidő. Vannak, akiknek elegendő néhány perc is, hogy feltöltődjenek, másoknak ennél sokkal több időre van szükségük. Az önmagunkkal töltött idő során frissül az agyi kapacitásunk, és a problémáinkhoz is másképpen állunk. 
Ha sikerül végre kiszabadulni az állandó mókuskerékből, nyugalmat, harmóniát, lelki békét érezhetünk. Ha hosszú időn keresztül mindig csak háttérbe szorítjuk önmagunkat, mindig csak kifogásokat keresünk miért nincs időnk saját magunkra, akkor előbb-utóbb kiégünk, depressziósak, kedvtelenek, türelmetlenek leszünk.

Azt a kérdést fel sem kellene tenned soha, hogy mikor fontos, hogy legyen időd önmagadra, mert a válasz egyértelmű, hogy mindig. Főleg, amikor azt mondod, „nekem erre nincs időm”. Ha jól belegondolsz, egy óvodáskorú gyerek is szól neked a maga módján, ha énidőre van szüksége. Például rád csukja az ajtót, vagy kiküld a szobából. Ő így jelzi, hogy egy kis ideig egyedüllétre van szüksége. Ez nagyon is normális. 

Arra, hogy mi felnőttek miért nem adunk magunknak több énidőt, rengeteg válasz létezik:

#1  Elsősorban a túl sok elfoglaltság miatt, egyszerűen időnk sincs azon gondolkodni, hogy ilyenre szükségünk lenne. Sokszor annak is örülünk, ha végre időben sikerül hazaérni a munkából, időben ágyba kerülni, hogy másnap egy kicsit jobban érezhessük magunkat
#2 Feláldozzuk az időnket valaki/valami másért

#3 Másokra figyelünk, a külső ingerekre, de önmagunkra, vágyainkra nem.

#4 Mindent most, és azonnal akarunk

Elsősorban azért fontos, hogy időt szakítsunk magunkra, hogy türelmesebbek legyünk, az elvárásaink picit csökkenjenek önmagunkkal, és környezetünkkel szemben. Könnyebben tudjuk kezelni a problémákat. Kiegyensúlyozottabbak, pozitívabbak legyünk. Közelebb kerüljünk ahhoz, hogy megtaláljuk a céljainkat, ezáltal sokkal motiváltabbak legyünk. 

Számtalan menedzselési feladat létezik, de mégis a legjobb megoldás, ha csak azt csinálod, amit szeretnél. Pihensz, a kedvenc zenéidet hallgatod, kiolvasod végre a kedvenc könyved, meditálsz, jógázol, sportolsz, vagy egész egyszerűen azt mondod ma semmi különöset nem csináltam, de most ettől vagyok jókedvű. Nem szabad megfeledkezni az énidőről, még akkor sem, ha nehéz alkalmat találni rá. Fontos, hogy egy picit tudatosabbak legyünk. Ha kevesebbet stresszelünk, sokkal felszabadultabb életet élhetünk. 

Biztos, hogy az énidő alkalmazása az elején nehézkesen fog menni, és értelmetlennek fogod érezni az egészet, azonban nagyon fontos, hogy kiszakadj a tengernyi teendőkből, és a folyamatos rohanásból. Minőségi, boldog, harmonikus életed csak akkor lehet, ha elkezded élni a saját életed. 
Itt az idő, hogy merj álmodozni, merj saját magad dönteni, merj élni, és újra önmagad lenni!

június 16, 2020

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top