Kérdése van? info@metime24.hu

A hagyományosan érlelt és erjesztett ételekkel a jótékony baktériumok széles skáláját vihetjük be a szervezetünkbe.

 

Ahogy teret hódított az élelmiszeripar és standardizálttá váltak a savanyított élelmiszerek, úgy maradt el a zöldségek és más élelmiszerek hagyományos fermentálási folyamata, helyét átvették a többnyire ecetes és különféle adalékanyaggal ellátott termékek.

Az ízek megmaradtak, de a számunkra nagyon fontos, az emésztőrendszerünkben nélkülözhetetlen feladatokat betöltő baktérium kultúrát ez az eljárás teljesen kiszorította.

 

A tejsavbaktériumok tevékenységük során, megemelik az étel táperejét, és a szervezetbe jutva támogatják az emésztőrendszer egészséges működését.

 

Visszaszorítják a káros baktériumok és gombák életterét illetve megakadályozzák az elszaporodásukat.

Sokan nem kedvelik a savanyúságokat, mert diszkomfort érzést okoznak az emésztőrendszerükben. Ennek oka, hogy az ecet túl savas környezetet teremt, jótékony hatások nélkül.

Az erjesztett ételek ezzel szemben enyhülést jelentenek különösen a gyomornak, mivel segítenek beállítani az ideális gyomorsav szintet. A laktofermentálás közben lebomlanak /előemésztődnek/ a komplex tápanyagok, így szervezetünk könnyebben és tökéletesebben hasznosítja azokat. A tejsavbaktériumok tevékenységük során, megemelik az étel táperejét, és a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését.

Szeretettel várlak kurzusomon, amelyen mindent meg tudsz tanulni a fermentálásról. Egészséges és finom savanyúságokat fogsz tudni készíteni gyorsan hiszen az eljárás minden fortélyát megismertetem veled.

 

Ha megvásárolod a kurzust, örökre a tiéd, így ha kell egy kis motiváció bármikor újra ismételheted!

 

Tananyag

A tanterv nem található!

5 BEIRATKOZOTTAK

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top