Kérdése van? info@metime24.hu

Ha megkérdezem, hogy milyen gyakorlatokat szoktak rá végezni elmondják, hogy guggolást, kitörést, lábemeléseket. Ha azt a kérdést teszem fel:  Szokott-e lenni farizomláz? Akkor a nagy százalékban azt mondja, hogy igen, de nagyon enyhe, vagy azt, hogy sajnos mindig a combom érzem. 

Vajon miért van ez? 

Ha nem érzed a guggolás gyakorlat során a farizmodat, ha nem tudsz összpontosítottan dolgozni rá, akkor ezt a fejezetet el kell olvasnod. Legfőképpen azokat érinti, akik ülő munkát végeznek, hiszen az állandó üléstől a farizmok ellustulnak. Sok esetben a popsi kerekítésének ez a gátja. Hiába végzel gyakorlatokat rá, még sem fejlődik? Valószínű, hogy nem aktívak a farizom rostjai. 

Jó hír, hogy én tudom az ellenszert!  Aktivizáljunk. Élesszük fel a fenekünket!

 

A farizom 3 izomra osztódik. A 3 izom együttesen képezi a farizomzatot.

1.  Nagy farizom                             2.  Középső farizom                   3.  Kis farizom

 

1. nagy farizom- gluteus maximus

2. középső farizom- gluteus medius

3. kis farizom- gluteus minimus

A nagy farizom adja valójában a popsi nagyságát és alakját, a másik kettő pedig más-más mozgást hoz létre. 

A farizom maga a csípőízület feszítését végzi, ebben az esetben a combcsont a medencéhez képest hátrafelé mozdul el, illetve fordított esetben előre billen a combcsonthoz képest a medence, például, amikor valahonnan felállunk.  A fő feladata a medence és a keresztcsont stabilizálása, álló helyzetben a törzs megtartása, a guggolás során a felállás biztosítása és a járás folyamatának ellátása.

A farizom működése során más izmokkal együttes munkát végez. Ha ülő munkát végzünk, vagy az életünk során sokat csücsülünk, akkor a farizmok aktivációja lecsökken és feladatát más izmok veszik át. Ezért lehetséges az, hogy a guggolás, vagy kitörés gyakorlatoknál a combod érzed, de a feneked nem. 

 

Tudnod kell azt is, hogy a szép kerek popsi, nem csak esztétikailag is szép és vonzó látványt ad, hanem önmagukban is komoly funkciót töltenek be a mozgásszervrendszer működésében.

 

Ha a fentieket elolvastad, most már tudod, hogy a lapos, elgyengült farizmok, nem képesek megfelelő stabilitást adni, számos mozdulatnak. pl. A stabil állást is befolyásolják, sőt a csípőhajlítóid is elgyengülnek, ami más izmokra és ízületekre is láncreakcióban negatív hatással lesz.  Összefoglalva, ne csak azért fejleszd a popsidat, hogy az feszes és kerek legyen, hanem azért is, hogy minden más izmod és ízületed megfelelően, optimálisan tudjon működni.  

Gyere velem! Együtt megcsináljuk!

 

Ha megvásárolod a kurzust, örökre a tiéd, így ha kell egy kis motiváció bármikor újra ismételheted!

Tananyag

A tanterv nem található!

16 BEIRATKOZOTTAK

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top