A nárcisztikus személyek a kapcsolat elején és közben is adnak használati útmutatót magukhoz.

 

Gyakran elhangzik, – olykor kissé játékos, vicces formában, – hogy ,,csak nehogy túlságosan megszeress”, vagy ,,az érzéseimről nem szeretek beszélni”, ,,utálom, ha nem velem foglalkoznak” vagy ,,néha magam sem tudom, hogy ki is vagyok én”, vagy ,,olykor nagyon gonosz is tudok lenni” stb. Ezeket és a konkrét használati útmutatókat hajlamosak vagyunk félresöpörni vagy figyelmen kívül hagyni.

A nárcisztikus személy az esetek legnagyobb részében egy sérült, traumatizált ember, gyakorlatilag egy sebzett gyermek, aki a legtöbbször nem is emlékszik vagy nem tudja felidézni a gyermekkora abuzáló pillanatait. Gyakran azt állítja, hogy neki szép gyermekkora volt, megkapott minden szeretetet, törődést és sosem bántották. Nem tud és nem is akar szembenézni azzal a ténnyel, hogy bizony ezt rosszul látja. Maga a nárcizmusa az, amely akadályozza ebben a folyamatban, hiszen neki mindig, mindenben igaza van, ő így van jól, amilyen, így tökéletes.
A nárcisztikus személyt nem tudod megváltoztatni! Hiába ábrándozol erről! Még kiváló szakembereknek is óriási kihívás és hosszú évek szorgos munkájába telik, míg el tudják érni, hogy a nárcisztikus változtasson a viselkedésén, legalább egy-két olyan dologban, ami társadalmilag elfogadottá teszi őt.
Ne legyenek illúzióid arról, hogy a szereteteddel, a ,,feltétel nélküli” elfogadásoddal megváltoztathatod őt! Ő ugyanis immunis erre.
Azonban, ha szeretnél vele együtt élni, együtt dolgozni vagy rokoni kapcsolatot ápolni, akkor van számodra pár hasznos tanácsunk.
Barbara, a Nárcisz Coach videókurzus formájában vezet be ebbe a világba és készít fel a nárcisztikus elmejátékaira.
Ha megvásárold a kurzust, örökre a tiéd, így ha kell egy kis motiváció bármikor újra ismételheted!

Tananyag

A tanterv nem található!

1 BEIRATKOZOTTAK

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top