Barion Pixel
Kérdése van? info@metime24.hu

A tudatos nő ciklusa jóga!

9 900 Ft

Courses Included
Kategória:

Leírás

A női jóga formál, erősít és szépít, mindemellett számos jótékony hatásai között szerepel, hogy enyhíti a stresszt, oldja a feszültséget, növeli az önbizalmat, fokozhatja a termékenységet, jótékonyan hat a ciklusra, enyhítheti a PMS tünetit, jótékonyan hathat a hormonrendszerre és segíti a test méregtelenítését.

Az kurzus különlegessége abban rejlik, hogy a Hold fázisait követjük így az órák mindig más intezitásúak, dinamikustól a befelé figyelésig, ezért is hat különösen jól a ciklusra. A kurzus során leginkább a női szervezet számára leghatásosabb ászanákat (pózokat) végezzük, amely Iyengar és Hatha jóga alapokra épül. A gyakorlás egy befelé figyelő rövid meditációval és légző gyakorlattal indul, majd egy relaxációval zárul.

Ciklus szerinti gyakorlás:

 1. Menstruáció utáni fázis – Növekvő Hold
 2. Ovulációs folyamat – Telihold
 3. Premenstruációs fázis – Fogyó Hold
 4. Menstruáció – Újhold

 

Azoknak a nőknek ajánlott a kurzus akik

 • szeretnének tudatosan végig haladni a ciklusukon, ahhoz a megfelelő jóga gyakorlással
 • premenstruációs tüneteket enyhíteni
 • stresszt és feszültséget oldani
 • elmélyülni a Hold és a nőiség közötti ciklikusságban
 • fokozni a termékenységet
 • hajlékonnyabbá és formásabbá válni
 • önbizalmat növelni

A jóga ideális gyakorlásforma a nők számára mivel nem terheli a szerveket, a hormonrendszert és az izületeket, sőt egészségesen tartja őket. A passzív jógázásnak nem lesz pozitív hatása a szervezetre, a túl agresszív jóga gyakorlás viszont megterheli ugyanúgy a szervezetet mint egy súlyzós vagy az edzőterem gépein való gyakorlás, ajánlott elkerülni a túl erőltetést. Nőként oda kell figyelnünk a testünkre és úgy kell használnunk az ászanákat és a légzőgyakorlatokat (pránajámákat) hogy azok segítsék a ciklus épp aktuális szakaszát. Összegezve: a rendszeres, jól átgondolt jóga gyakorlás, amely számításba veszi a női test ciklikus természetét, kimagaslóan jó egészségi eredményeket hozhat. Támogatja a nőt az élet minden fázisában, lehetővé teszi számára hogy átlépje fizikai korlátait és kialakítsa érzelmi és szellemi stabilitását és hű maradjon női mivoltához.

 

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top