Kérdése van? info@metime24.hu

Hormonális egyensúlytalanság? Küzd le az ösztrogén dominanciát!

4 900 Ft

Kategória:

Leírás

A mai világban nőként különösen nehéz megtartatni a női hormonok egyensúlyát, ugyanis mondhatni egy „ösztrogén tengerben” élünk.

Ez azt jelenti, hogy a közvetlen környezetünkből szinte folyamatosan kerülnek be xeno-ösztrogének a szerveztünkbe.

Hogy miért is van ez negatív hatással a női hormonegyensúlyra?

Normál esetben a női hormonok, vagyis az ösztrogén és a progeszteron tökéletes egyensúlyban van egymáshoz viszonyítva. A két hormon egyensúlya azért is nagyon fontos, mert a progeszteron az egyetlen hormon, ami képes szabályozni az ösztrogént, és ellensúlyozni annak esetleges negatív hatásait.

Az ösztrogén és progeszteron aránya nagy mértékben befolyásolja egy nőnek a hangulatát, a női egészségét, testi épségét és a termékenységét.

Nem csak a belső folyamatok vannak hatással erre a törékeny női hormonegyensúlyra, hanem külső hatásokra is figyelünk kell, mint a xeno-ösztrogének. Ezek olyan mesterséges vegyszerek, amelyek a szervezetbe jutva képesek az ösztrogént utánozni, ezáltal ösztrogén hatást fejtenek ki. Ennek pedig további negatív következményei lehetnek, ugyanis betegségek kialakulásáért lehetnek felelősek, a hormonháztartás zavarát és ösztrogén dominanciát okozhatnak.

Fontos megemlíteni a fogamzásgátlókat is, amik alkalmazása egy mesterséges ösztrogén dominanciát alakít ki a szervezetben, felborítva ezt a törékeny egyensúlyt. Itt dióhéjban annyi történik, hogy a fogamzásgátló hatására nincs tüszőrepedés, az ovuláció elmarad. Mivel nincs sárgatest , nincs progeszteron se, így progeszteronhiány alakul ki, vagyis egy ösztrogén domináns állapotba kerül a szerveztünk.

 Greff Brigitta vagyok, több éve dolgozom Holisztikus – és Funkcionális táplálkozási szakértőként, fontosnak tartom, hogy a problémáknak, ne a tüneteire találjunk természetes megoldásokat, hanem keressük meg a probléma okát és azt támogassuk megfelelő étkezéssel és természetes módszerekkel. Ugye a te nagyid is, azt tanította, hogy gyökerestől kell megszüntetni a problémát? Nos, ez az állítás, itt is ugyanígy megállja a helyét! Hisz gondoljunk csak bele, a tüneti kezelések lehet jók ideig-óráig, de a probléma gyökerére nem lesz hatással.

Nálam 22 évesen egy kivizsgálás nélkül felírt fogamzásgátló tabletta okozott tüdőembóliát. Ezzel egy egész lavina indult el, amit akkor még nem értettem: felborult hormonrendszer, sikertelen fogyókúrák és diéták, napi szintű edzések, általában 1-2 pihenő nappal, amik hatására, nem hogy jobban, de még rosszabbul is lettem.

A fogyási nehézségeket nem az elfogyasztott ételek mennyiségénél kellett keresnem, hanem a felborult hormonrendszer helyreállításánál. Itt megjegyezném, hogy se a túl sok, se  túl kevés tápanyagbevitel nincs jó hatással a hormonrendszerre.

A hormonok az egész szervezet működésére hatnak, befolyásolják az életminőségünket. Éppen ezért nagyon fontos az egyensúly megtartása, ugyanis szerveztünkben minden mindennel összefügg.

Amennyiben Te is ösztrogén dominanciával küzdesz vagy csak szeretnéd megismerni a női hormonok működését és egyensúlyuknak fontosságát, hogyan befolyásolják a szervezet működését, hogyan táplálkozzunk és miket kerüljünk el, annak érdekében, hogy ne legyen ösztrogén dominanciánk, akkor ez a kurzus neked lett kitalálva!

Gyere és tarts velem ebben a 14. leckés kurzusban, ahol bemutatom a:

 1. Hormonrendszer felépítését és működését
 2. A női nemi működést
 3. Mi is az ösztrogén és mi a feladata?
 4. Mi is az progeszteron és mi a feladata?
 5. Hormonális egyensúlytalanságok, ösztrogén dominancia tünetei
 6. Ösztrogén dominancia típusai, okai és megnyilvánulása
 7. Ösztrogén dominancia következménye
 8. Ösztrogén és a máj kapcsolata
 9. Hogyan ismerhetem fel a problémát?
 10. Természetes megoldási lehetőségek
 11. Mit kerüljünk ösztrogén dominancia esetén?
 12. Mit fogyasszunk ösztrogén dominancia esetén?
 13. Élelmiszer táblázat mi fogyasszunk és mit ne ösztrogén dominancia esetén
 14. Egy kis összefoglaló

 

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top