Kérdése van? info@metime24.hu

Stresszlevezető mozgás otthonra gyerekeknek

9 900 Ft

Kapcsolódó kurzus
Kategória:

Leírás

A kurzus megszületése a kijárási korlátozások időszaka alatti tapasztalatokra épült, amikor a tanítás csak online formában valósulhatott meg. A gyerekeknek otthon kellett tanulni és a tanulás után sem volt lehetőség csoportos foglalkozásokra vagy sportolásra. Ezáltal a gyerekekben elkezdett felgyülemleni a feszültség a sok felhalmozódott, le nem vezetett energiájuk miatt. A szülők kezében nem volt igazán olyan anyag, ami segítséget adott volna, hogy mivel is tudnák támogatni otthon a gyermekeiket mozgás terén, mi az, ami kellően leköti a figyelmüket és közben aktívak, felhasználják energiájukat.

 

Ez a kurzus nem csak ilyen helyzetben, de máskor is nagyszerű lehetőség és segítség egy otthoni tornához, ha például éppen esik az eső és nem tudunk kimenni a szabadba, vagy éppen nincs kert vagy erdő, ahol a friss levegőn lehetnénk.

 

A rendszeres mozgástól gyermekeinknek nem csak vitalitásuk nő, hanem egészségesebbek, tudatosabbak, kiegyensúlyozottabbak lehetnek, javulhatnak a tanulási képességeik és kreativitásuk is fejlődik. Nem lehet elég korán elkezdeni a mozgást, érdemes minél korábban megismertetni gyermekeinket a testmozgás fontosságával. Hiszen minél korábban válik gyermekünk mindennapi életének részévé a rendszeres mozgás, felnőtt korára annál kisebb eséllyel alakulnak ki mozgásszervi problémák, sérülések vagy elhízás.

A testi-lelki fejlődés és a fizikai erőnlét befolyásolja a gyermekek személyiségének fejlődését is, ezért szülőként arra kell törekedni, hogy a gyermekek minél több eszközt megkapjanak, hogy ilyen módon is fejleszthessék kreativitásukat (például: labdával, ugrókötéllel, hulahoppkarikával stb.), illetve, hogy elültessük bennük a rendszeres sportolás iránti igény ’magját’. Az óvodás korú gyerekek kifejezetten nagy örömmel próbálgatják újonnan szerzett képességeiket, például a szökdelést, egyensúlyozást, ugrálást, amit bárhol, bármikor gyakorolhatnak.

 

Szülőként az egyik legfontosabb feladatunk, hogy megfelelő irányítással megszerettessük gyermekeinkkel a mozgást, amely fejleszti őket, és számos jótékony hatással segíti fejlődésüket, például:

 • állóképesség fejlődése és az izmok erősödése
 • gerincbetegségek kialakulásának prevenciója
 • talpizmok megerősödése
 • testtartás javítás
 • mozgáskoordináció fejlesztés
 • figyelemfejlesztés
 • érzelmeiket megtanulják megélni és nem elfojtani (érzelmi intelligencia fejlesztése)
 • egyensúlyérzék fejlesztés
 • immunrendszer és az idegrendszer erősödése
 • a tudatos légzés megtanulása

A kurzus során három különböző stílust került ötvözésre a program kidolgozásakor: a jóga, tánc és a torna. Hogy miért éppen ez a három? Lássuk!

 

 • A táncban és a jógában nagy hangsúlyt kapnak a gerinc melletti izmok, ezek fejlesztése, erősítése nem csak egészséges gerinchez, de szép tartáshoz is vezet.
 • A táncban számos olyan mozdulat van, mely összehangolja a két agyféltekét. A jelenlegi iskolarendszer sajnos szinte csak a bal agyféltekét fejleszti, ezzel szemben a jobb agyfélteke fejlesztése számos előnnyel jár a művészetek, különösen a tánc és a zene, nagyon sokban segítik a gyerekeket a tanulásban.
 • A tánc stresszoldó hatással bír, ellazíthatja és jó kedvre derítheti az éppen rosszabb kedélyállapotban lévő gyermekeket is.
 • A ritmusos, játékos mozgás a gyermekek alapvető szükségletei közé tartozik. Táncolás során a gyerekeknek szükségük van az egyensúlyukra és a stabil testtartásra, így a tánc ezekre rendkívül jótékony hatással van. Ezeken túl fejleszti a koordinációs- és koncentrációs készségeket, erősíti az izomtónust. Ami igazán különlegessé teszi a táncot, hogy megtanítja a benne résztvevőket az érzelmi tudatosságra, az együttműködésre, sőt megtanítja a gyermekeket a szándékosság megértésére.
 • A jóga nem versenysport, így a gyerekek azt is megtapasztalják, hogy nem kell a legjobbnak lenniük. Nem a győzelem vagy a pontok vagy számítanak és nincs szükség arra, hogy a többiekhez hasonlítsák magukat. Ez erőteljesen növeli az egészséges önbizalmat, ami a későbbiekben több komplexus kialakulását is megelőzheti.
 • A jógázás a test egészét átmozgatva élénkíti a szervek működését, jót tesz a keringésnek, rugalmassá teszi a testet, és az immunrendszert is kitűnően stimulálja, megtanít a helyes légzés fontosságára, ami többek között az idegrendszerre is hatással van.
 • A rendszeres torna és sportolás számos jótékony hatását képtelenség lenne mind felsorolni. Nemcsak testünkre, de lelkünkre és elménkre is pozitív hatással van, ami a kurzus egyik fő célja.

A gyermekkori és fiatalkori sportolás az egészséges felnőtté válás és az egészséges életmód egyik legfontosabb alappillére! Legyen Nektek is az egészség az első!

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top