Kérdése van? info@metime24.hu

Egy nárcisztikus személy sokszor megtévesztő. Kedvessége, édes szavai olykor magával ragadják az embert. Idejekorán érdemes felismerni azokat a jeleket, melyek vörös posztóként lobognak előttünk, hogy még véletlenül se essünk bele abba a csapdába, ahonnan kijönni már igen nehéz.

Folytonos sajnálkozás

A nárcisztikus ember gyakran sajnálkozásba bocsátkozik a tetteiért. Ő nem úgy gondolta. Ő sosem bántana direkt. Igen ám, de sajnos mindez csak a manipulatív játékainak a részét képezi. Valójában egyáltalán nem érzi a sajátjának a bűnbocsánatot, sőt. Ellenben pontosan tudja azt, hogy a szomorú bocsánatkérő jelentével tökéletesen visszaédesget a bűvkörébe.

Tudatos manipuláció

Gyakran észrevettük már, hogy azok a nárcisztikus személyek, akiket megpróbálnak leépíteni, egyből visszaszerző hadműveletbe kezdenek. Küldik a szívhez szóló üzeneteiket, melyekkel a lelkünkre próbálnak hatni. Azonban érdemes megfigyelni, hogy ezek a lelkis üzenetek soha nem hosszú, terjedelmes, valódi tartalommal megtöltött üzenetek lesznek. Mindössze két-három szavas “Annyira hiányzol!”“Bárcsak itt lennél!” üzenetek. Ne dőlj be! Ez ismét nem rólad szól, csupán a saját játszmájuk színtere. 

Hitegetés

A nárcisztikus számos alkalommal el fogja mondani, hogy meg akar változni. Hogy hinned kell neki, ő képes erre. Érted, csakis érted! Azonban figyeld meg, rövid időn belül rá fogsz jönni, hogy a változás valódi szándéka olyan távol van, hogy a nyomait sem látod. 

Múltidézés

A nárcisztikus nem engedi, hogy túllépj rajta. Minden lehető követ megmozgat annak érdekében, hogy alárendeld magad neki újra. Ennek egyik legjobb módszere, hogy rendre felidézi a közösen átélt szebb perceket. A múltidézés számára olyan, mint egy Andersen mese. Vigyázz, ne csússz bele, mert a végén valóban elhiteti veled, hogy a kettőtök kapcsolata az egyetlen út számodra a boldogság felé. 

Hamis aggodalom

Valóban úgy tűnhet, hogy nagyon odafigyel rád, de ez legtöbbször akkor lép érvénybe, ha nincs igazi probléma. A valódi krízishelyzetekből egyszerűen kifarol. Nem kíván részt venni a te problémáid megoldásában. Egy nárcisztikusnak mindig egyetlen ember lesz a legfontosabb, és ez saját maga. 

február 6, 2021

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top