Barion Pixel
Kérdése van? info@metime24.hu

Az érzelmi jelenlét módszerének elsajátítása lehetőséget ad számodra a saját és mások érzelmeinek tudatos megfigyelésére, hozzáállásod, berögzült szokásaid megváltoztatására.

Ennek fontossága a helyzetekre adott reakcióidban fog megmutatkozni. Ahhoz, hogy megértsd hogyan is működik ez a jelenlét, először is megismertetlek az agyunk és a testünk működésével. Ezt követően bepillantást nyerhetsz a mindfulness csodálatos világába. Továbbá olyan gyakorlati technikákat sajátíthatsz el, amellyel megtapasztalhatod a módszer áldásos hatásait.

 

Amennyiben úgy érzed, hogy sokszor az érzelmeid irányítanak és képtelen vagy uralkodni magadon, vagy éppen már annyira megtanultad elfojtani őket, hogy gyakran érzéketlenséggel vádolnak, akkor a legjobb helyen jársz.

 

Érzelmeinkkel való megbarátkozásunk nélkülözhetetlen a minőségi élet megteremtésével kapcsolatos fáradozásaink során. Elidegenedésünk saját érzelmeinktől biztosítéka annak, hogy kapcsolatainkban is magányosnak, kívülállónak érezzük magunkat. Ha időt szánsz arra, hogy ránézz milyen érzelmi folyamatok zajlanak le benned nap mint nap, már egy hatalmas lépéssel közelebb kerültél a boldogulás kulcsához.

 

Tarts velem kurzusaimon, amelyek e rejtélyes belső világodat segítenek jobban megismerni.

Vágjunk is bele!

Ha megvásárold a kurzust, örökre a tiéd, így ha kell egy kis motiváció bármikor újra ismételheted!

 

Bemutatkozás:

Kislányként arról álmodtam, hogy énekesnő vagy színésznő leszek. Szüleim zenetagozatra írattak be, így a mindennapok át voltak itatva zenével és érzelmekkel. Imádtam énekelni, táncolni, a színpadot, a reflektorfényt. Minden csodálatos volt, aztán egyik tanítónőm felhívta édesanyám figyelmét a tudásszomjamra. „Nagyon okos ez a kislány, megállná a helyét erősebb iskolákban is.” És ezzel meg is pecsételődött későbbi sorsom. Szinte akadály nélkül meneteltem végig az iskolákon, amíg végül jogász nem lett belőlem. Azonban eközben nagyon eltávolodtam a zenétől, vagyis a szívemtől, a lelkemtől (az érzelmeimtől) és rettenetesen éreztem magam. Valahogy nem találtam a helyem a jog nyújtotta szigorú, racionalista világban. Ráadásul időközben több szeretettemet is elveszítettem, és nagyon szorongtam. Szomorú és csalódott voltam éveken keresztül, pánikbetegséggel küzdöttem. A testem egyszerűen így üzent nekem, hogy sürgősen kapcsolódjak a lelkemhez, mert nagyon szenved. Figyelmemet ezért egyre inkább önmagam és a lélek megismerésére fordítottam.

Négy éve történt, hogy iszonyatos mélypontra jutottam, és nem igazán láttam kiutat a gödörből. Ekkor már évek óta foglalkoztam önfejlesztéssel, de több váratlan trauma – köztük édesapám elvesztése – felülírta az addigi ismereteimet. Kipróbáltam számtalan technikát, módszert. Volt sok segítőm, de valahogy nem tudtam kikeveredni a boldogtalanság kínzó érzéséből. 

Ekkor talált rám a coaching, mint fejlesztő tevékenység, amellyel végre képes voltam valódi változásokat elérni az életemben. Elmentem a Metropolitan Egyetem coach képzésének nyíltnapjára, ahol lehetőségem adódott egy demo coaching beszélgetésben ügyfélként részt venni. A beszélgetés csupán 30 percig tartott, de ez elég volt arra, hogy sikerüljön meghoznom egy számomra nagyon fontos döntést. A coach a jó időben feltett jó kérdéseivel, figyelmével rávezetett engem a bennem már régóta létező válaszra, rámutatott a szavaim mögött meghúzódó valós vágyaimra, gondolataimra. Nem adott tanácsot, hogy mit kellene tennem, és azt sem éreztette velem, hogy esetleg ő másképp csinálná, hanem csak bízva bennem és a folyamatban hagyta, hogy megtaláljam a saját megoldásomat, amit azóta is követek, és amiért nem tudok elég hálás lenni neki (és saját magamnak). Az első olyan élményem volt egy önsegítő módszerrel kapcsolatosan, hogy wow, ez tényleg működik.

Gondolom, ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy mindent meg szerettem volna tudni a módszerről, és hatalmas lelkesedéssel vágtam bele az elsajátításába. Eközben arra lettem figyelmes, hogy a coachingban hivatásra leltem, amit örömmel és elkötelezetten végzek. Előtte legtöbbször az önsajnálat emésztett, magányos voltam, súlyos, nehéz érzelmekkel hadakoztam, jelenleg viszont boldog párkapcsolatban élek és mind a munkámmal, mind az életemmel elégedett vagyok. Sikerült a joggal való kapcsolatomat is átalakítanom, és ma már hálás vagyok a sok-sok tapasztalatért, amit a rengeteg tanulással járó kihívásoktól kaptam.

A coach képzésen elvégzett gyakorlatok és bemutatott technikák által bizonyosodtam meg arról, hogy amit korábban inkább elfojtottam, az igenis adottság és érdemes foglalkozni vele, ápolni és fejleszteni szükséges. Ez nem más volt, mint az érzékenységem. A bennem található igen sok érzelem, amit szerencsére ki tudok fejezni, és meg is merek élni. Erre tanáraim és csoporttársaim is több körben felhívták a figyelmemet. És hálás köszönet érte, hogy ezáltal megszerettem ezt az oldalamat, és azóta odafigyelek rá. Világossá vált számomra, hogy mennyire elengedhetetlen az érzelmekkel történő munka, hogy milyen fontos az érzelmeink kezelésének tudatos fejlesztése egy minőségibb, boldogabb élet megtapasztalásához. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek tehát a felmerülő érzelmek tudatos megfigyelésére, és megismerésére, mivel tapasztalatom szerint igaz Max Clayton kijelentése, hogy „csak az érzet, az érzelem tud valódi transzformációt előidézni.”

 

Specialitások:

Érzelmek megfigyelésének és tudatosításának támogatása.

Érzékenyítés vezetők, beosztottak és kollégák között.

Érzelmek edukációja – érzelmi intelligencia fejlesztése.

Valódi érzelmekre épülő kommunikáció megalapozása.

Tudatos jelenlét (mindfulness) eszköztárának megismertetése, alkalmazása.

 

Tananyag

No curriculum found !

1BEIRATKOZOTTAK

Rólunk

A metime24 az önmagadra szentelt minőségi idő,amikor bármit csinálhatsz ami örömet jelent. Minden ami a személyes fejlődésed segíti hiszen mindannyiunknak a belső harmónia megteremtése a cél. Legyen az önfejlesztés, sport, egészséges táplálkozás, szépségápolás. Velünk hiteles előadók segítségével inspirálódhatsz, fejlődhetsz. Adj időt magadnak, magadra! Mert ez az idő feltölt energiával és segít, hogy jobban megismerd önmagad!
top